18 srpnja, 2019 Angelus

Zašto se u manjim sredinama ne koriste PR -ovci?

PR ili ti ga Odnosi s javnošću

Zanimanje ili privilegija u malim sredinama!

Koja je primarna funkcija PR-ovaca u politici manjih gradova? Možda fotografiranje rijetkih događaja, pisanje izvještaja na razini dvanaestogodišnjaka ili nešto više. Zar se svi možemo stavljati u isti koš? Danas su svi PR-ovci, a koliko ih je zapravo pravih?

Nedostatak PR-a ili nešto osobno!

Kako povratiti ugled Grada koji je nestao zbog političkih previranja?

Držanje funkcija ili obavljanje svoje časne funkcije!

Dva različita pojma ali koji se u manjim gradovima isprepleću. Ukoliko volite Odnose s javnošću morate obaviti svoj posao na vrijeme ili prije vremena da ne bi došlo do većih gubitaka za ugled grada kao i ugled ljudi na vrhu grada. Svjedoci smo koliko je nedostatak PR-a u politici manjih gradova uništio dugogodišnji rad na ugledu gradova za vrijeme političkih previranja na vrhu.  I da nitko nije reagirao i rekao: „Idemo donekle vratiti ugled Grada u medijima i kod građana“, ali ne treba držati funkciju i ne reagirati kada je najpotrebnije. Upravo PR-ovci moraju predvidjeti što će se dogoditi i biti pripremljeni na ovakve situacije kada se dogode previranja od strane čelnika Grada jer kako više dobiti povjerenje od strane građana kada ti je ugled ukaljan, blago rečeno.

Trebaju li čelnici manjih gradova imati svoga PR-ovca ili je to privilegija za velike gradove?

Upravo u manjim sredinama građani su više povezani sa događajima oko grada i gradonačelnika/ce, njihovo medijsko pojavljivanje i komunikacija na društvenim mrežama moraju biti profesionalni, planirani i interaktivni, te im treba pomoć PR-ovaca. Trebaju više komunicirati sa građanima, odgovarati na njihova pitanja, čak i ako dobiju negativnu kritiku na njih odgovoriti, a ne držati se egoistično i misliti da su Bogom dani za tu funkciju i da ne trebaju biti na službi građana. Jer najveći je uspjeh PR-ovca kada negativni dojam poprave u pozitivni. Objave na društvenim mrežama moraju biti gramatički točne, jer kako će nas predstavljati netko tko ne zna barem osnovnu gramatiku Hrvatskog jezika ili jednostavno prepustiti odnosima s javnošću. Rijetko kad smo svjedoci pisanja blogova od strane gradonačelnika/ce manjih ili većih gradova osim ako je u pitanju predizborna kampanja ali i tada je to rijetkost. Zašto se ne predstaviti osobno i povećati svoj dojam kod građana da Vas stvarno zanimaju stvari s kojima se građani svakodnevno suočavaju.

 

Želite surađivati s nama?