17 srpnja, 2019 Angelus

VICEPRVACI SVIJETA u svrsi brenda države

VICEPRVACI SVIJETA u svrsi brenda države

Što smo mogli, a nismo iskoristili!

Ovih dana se svi prisjećamo lijepih i emotivnih i ponosnih trenutaka koji su obilježili noviju hrvatsku povijest. Biti drugi na svijetu u najpopularnijem sportu na svijetu, je trenutak koji smo trebali iskoristiti u našu korist. Da je ovo uspjeh jedne od manjih zemalja u Europi napravili bi priču koja bi bila popularna u Svijetu.

OD DINARE DO ZAGREBA

Zašto nismo omogućili turistima i gostima da obiđu naše stadione, da vide gdje su trenirali viceprvaci? Zašto ih nismo odveli na Dinaru odakle je Luka Modrić, i da vide kakav je život imao od malih nogu? Mislim da bi to bilo dobro em za turizam, em da ljudi iz cijelog svijeta vide da i u malim i ograničenim mogućnostima možete biti prvaci i čudo. Napraviti put Luke Modrića, od Dinare do Zagreba. Primjer kako je Madeira iskoristila popularnost svojeg najpopularnijeg stanovnika Christiana Ronalda koji je popularizirao ovaj otok, kao i njegovu prepoznatljivost. Kada spomenemo Madeiru odmah nam na pamet padne Ronaldo. On je brend u svrsi turizma u Portugalu. Čak su mu na rodnom otoku otvorili muzej, a gdje je naš muzej? Svake godine broj posjetitelja muzeja CR7 posjeti na stotine tisuća posjetitelja. Zar to nije dobar primjer brendinga destinacije putem popularnosti nogometaša? Muzej nogometa od 1998. do 2018. godine, em bismo prihodovali novce em emocionalnu povezanost gostiju s Hrvatskom i igračima, hvala Bogu imamo što i pokazati.

Kao što smo minimalno iskoristili serijal GOT (Game of Thrones) tako smo i naše igrače minimalno iskoristili u promociji i stvaranju novog turističkog proizvoda.

Hrvatska bez većeg ulaganja u marketing, brending i traženju i osmišljavanju novih turističkih proizvoda ne može držati korak s mediteranskim destinacijama. Ne možemo više samo govoriti o viceprvacima ako ih u ovih godinu dana nismo iskoristili u promociji države.

, ,

Želite surađivati s nama?