19 srpnja, 2019 Angelus

Sebi sam BREND – I ‘M GOD OF INSTAGRAM

BRENDOVI NA INSTAGRAMU

REALNOST ILI ILUZIJA

Instagram novi oblik brendiranja ili samo popratno sredstvo (alat) za povećanje vidljivosti branda?

Sebi sam BREND–I ‘M GOD OF INSTAGRAM

Danas smo okruženi iluzijskim svijetom mnogobrojnih brendova ili takozvanih i samoprozvanih brendova. Koliko ih je zapravo stvarno brand i da li je Instagram jedino sredstvo za brendiranje ili se razvio potpuno iskrivljeni oblik brendiranja u kojemu su svi koji nešto prodaju brendovi?

Tko si ti da nam se obraćaš? Mi smo brend!

Osobno sam svjedočila negativnoj komunikaciji tzv. Hrvatskog brenda koji je stvoren na Instagramu prema korisnicima i potencijalnim kupcima. Nije normalno da ih se ne može ništa upitati, niti je u redu ni poslovno ni PR-ovski ni etički ni komunikacijski, mene su osobno izgubili kao kupca. Komunikacija je najvažnija u stvaranju branda, mnogi to zaborave na Instagramu.

Da li je normalno da sami sebe proglasimo brend ili da to prepustimo korisnicima i kupcima?

Brend je proizvod ili usluga koji se razvijaju godinama, čak i desetljećima i koji su ušli u glave kupaca kod zadovoljenja fizioloških, društvenih, materijalnih potreba. U kojoj mjeri i kojim načinom brendovi na Instagramu mogu ući u glave kupaca?

Dugoročnost brendiranja na Instagramu
Osobno se bavim brendiranjem na Instagramu i ovaj alat smatram samo pomoćnim alatom da se dobije veća vidljivost i publika, ali koliko se zapravo možemo osloniti samo na Instagram?
Da li je publika na Instagramu upravo naša ciljana publika koja će u krajnosti i kupiti proizvod?

Mogu li se Instagram brendovi svrstati u isti koš sa standardnim brendovima koji su nastali upotrebom standardnog marketinga, odnosa s javnošću koji upotrebljavaju Instagram kao komunikacijsko sredstvo sa svojom publikom.
Zaključak Instagram brendovi su dugoročni kao i njihova objava na Instagramu u konačnici brend određuju kupci a ne tvrtke. Brend se gradi godinama i svrha je da ostanu zauvijek u svijesti kupaca. Ne trebam ni spominjati Coca Cola, Gillette i mnoge druge.

Možda sam tradicionalna ali u svojem poslu obuhvaćam i offline i online sredstva brendiranja, ne oslanjam se na digitalni svijet jer nije toliko ni realan.

, , , , ,

Želite surađivati s nama?